fredag

APPELSINMEDALJER

For den, der er glad ved søde sager og desserter, er denne noget ældre dessert fra sidst i 60erne dejlig frisk og indbydende og så smager den godt.

Sørg for at skære kanten af appelsinskiverne, før de arrangeres på fadet. De er nemme at spise og vi slipper for skallen med sprøjterester på, hvis ikke det da er økologiske appelsiner.

Det nette indtryk af en medalje fuldendes med en top flødeskum og et drys af hakkede mandler.

Opskrift : Sigrid Fugl



APPELSINMEDALJER

3-4 store appelsiner

fromage

2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 blade husblas
saft af 1/2 appelsin
lidt mandler

Æggeblommerne piskes med sukkeret. Husblassen udblødes i koldt vand, vrides op og smeltes med lidt appelsinsaft. (husblassen skal blot være lunken, hvorefter den tilsættes æggesnapsen. Fløden stiftes stiv og vendes i.

Halvdelen af de udskivede appelsiner lægges på et fladt fad. En skefuld fromage lægges på hver, derover en appelsinskive. Pynt hver medalje med en top flødeskum og et drys hakkede mandler.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.