torsdag

LAM BAGT I KARTOFLER

Påske og lam hører sammen og sandsynligt er det vel, at lammekølle vil stå på menuen i mange hjem til påske.

Traditionel stegt lammekølle, er der vel egentlig ikke så meget at sige til, - hvorimod denne firserret, lam bagt i kartofler, er et godt supplement til den traditionelle.

Opkrift : Ingeborg Suhr



LAM BAGT I KARTOFLER

1 kg kartofler
ca. 1 kg lammebov
1 1/2 tsk. groft salt
1 tsk. knust rosmarin
1 1/2 dl vand

Skær kartoflerne i tynde skiver. Læg halvdelen af kartoflerne i et godt smurt, ovnfast fad. Læg lammeboven ovenpå. Bland salt og rosmarin og drys lidt af blandingen over. Sæt et kødtermometer i.
Dæk med resten af kartoflerne og drys resten af krydderblandingen over. Hæld vandet ved.

Sæt fadet på risten i midten af ovnen, der holder 200 grader. Termometeret skal vise 65 grader, ønskes kødet rosa og 68 grader for gennemstegt kød. Stegetiden vil være ca.1 1/4 time. Sluk for ovnen og lad stegen stå i 15 minutter ved eftervarme.

Stegen tages ud af ovnen og hviler i 10 minutter.

Lam bagt i kartofler serveres med kødet skåret for, liggende på kartoflerne. Godt hertil er kogt broccoli med citronbåde og en tomatsalat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.