fredag

BROCCOLI MED OSTESOVS

Broccoli med ostesovs, spises med godt brød til og hvis ikke kødet kan undværes, så gerne med skiver af kogt, røget skinke.

I min barndom i 50'erne, indgik broccoli ikke i den daglige kost og for mit eget vedkommende, fik jeg først kendskab til denne fortrinlige grønsag op i årene. Den er et god som grønt tilbehør.

Broccoli er lidt et enten eller. Man elsker den eller hader den. Der er ikke rigtig nogen mellemvej.

Opskrif : Else Algreen 1964

Sidst i 50erne
 
BROCCOLI MED OSTESOVS

ca. 3/4 kg frisk broccoli eller 2 pakker frossen
2 dl vand
25 g smør eller margarine
salt

ostesovs

25 g smør eller margarine
2 spsk. mel
1/4 liter fløde
Lidt grønsagsvand
ca. 100 g stærk ost
hvid peber
paprika

Anvendes frisk broccoli, skylles den og lægges i en kogende blanding af vand, fedtstof og lidt salt. Kog broccolien under tætsluttende låg 15-20 minutter.
Dybfrossen broccoli lægges også direkte i varmt vand samt smør.

Til sovsen smeltes fedtstoffet, tilsættes mel og derefter fløden, lidt ad gangen. Lad sovsen koge godt igennem nogle minutter og kom til sidst lidt af den varme vand fra broccolien i. Smag sovsen til med reven ost, hvid peber, paprika og evt. Salt. Herefter må sovsen ikke koge.

Den godt afdryppede broccoli overhældes med den varme sovs.

Hvis retten i stedet skal gratineres, hældes sovsen, uden ost, over broccolien, i et ildfast fad. Herefter drysses ost og lidt rasp over.
Sæt fadet i ovnen ved 225-250 grader i 10-12 minutter.

VELBEKOMME


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.