torsdag

OKSEBOV MED LØG OG GULERØDDER

En herlig, velsmagende ovnret med oksekød, løg og gulerødder er denne ovnret fra sidst i 70'erne. Når de første forberedelser er tilendebragt, tilbringer stegen 2 1/4 - 2 3/4 time i ovnen, indtil kødet er mørt. Detafhængervaf tykkelse og mørhed.

Server et godt styke flutes eller kogte kartofler til.

Opskrifter : Anne Skovgaard-Pedersen

 

OKSEBOV MED LØG OG GULERØDDER

Ca. 1 kg oksebov
25 g margarine
1/2 kg skalotteløg
3/4 kg gulerødder
2 dl hvidvin
1/4 tsk. rosmarin
1 laurblad
1 spsk. groft salt

Boven brunes i margarine på en pande og lægges i et ildfast fad.

Løgene pilles og gulerødderne skæres i skiver. Grønsagerne brunes på panden og lægges rundt om stegen. Hvidvin og krydderier hældes over. Læg folie løst over.

Stegen småsteger i ovnen ved 160 grader i 2 1/4 - 2 3/4 time til kødet er mørt.

Server retten med flutes eller kogte kartofler til.

VELBEKOMME


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.