lørdag

SØNDREGAARDSDESSERT

En skøn gammeldags bornholmerdessert af sommerens dejlige bær og frugter er denne Søndregaardsdessert. Består i al sin velsmagende enkelthed af en ægge- flødeblanding, iblandet årstidens bær og frugter.

Desserten er bedst, serveret iskold.

Opskrift : Hansine Hansen - Opskrifter for husmødre 1943


SØNDREGAARDSDESSERT

3 æg
1 spsk. honning
saft af 1/2 citron
3 dl fløde
pærer, æbler, blommer, ribs og vindruer

Æggeblommerne røres med citronsaft eller lidt æblemost og honning. Æggehvider og fløde piskes stift (endelig hver for sig i rene skåle), blandes i de rørte æggeblommer.

Æbler og pærer skal lige have et opkog i en sukkeropløsning og skæres ud i små stykker.
Ribs drysses ned med sukker og står til de safter.
Blommerne befries for sten og skæres i småstykker.

Al frugten blandes sammen og lægges i en glasskål. Flødemassen hældes over og frugten blandes forsigtig rundt i denne.

Ved servering pyntes med vindruer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.