fredag

SYLTEDE FIGNER FRA BORNHOLM

Når man som jeg i øjeblikket kører rundt på Bornholm, er der et specielt træ, der falder i øjnene overalt på øen, figentræet.

Her midt i juli står figentræerne her ovre med store grønne figner, der venter på, at solen skal modne dem til skønne saftige figner.

Morsomt er det, at kunne sylte de dejlige figner og sætte på hylde til den lange, mørke vinter, som bornholmske husmødre til alle tider har gjort.

Smager pragtfuldt til steg og lignende.

Opskriften her er en original bornholmsk opskrift på syltede figner.

Opskrift : Bornholmernes Mad


SYLTEDE FIGNER FRA BORNHOLM

1 kg modne figner
1/2 kg lys farin
2 1/2 dl eddike
1 dl ribssaft
1 hel kanel
hele nelliker

Fignerne halveres, eddike, sukker og saft koges sammen. Fignerne lægges i og det hele koger ca. 5 minutter.

Figner og lage lægges i en skoldet krukke.

Næste dag koges saften op igen, skummes og krydderierne tilsættes. Det hele koges ca. 5 minutter. Hældes over fignerne og krukken tilbindes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.