fredag

ÆGGEBOLLER

På vej ind i suppesæsonen, er det rart med lidt forskellige muligheder til suppefyld. Kød- og melboller har stort set været en mulighed hele tiden, godt hjulpet af industrien.
Suppebollefabrikation på gammeldags vis med bollesprøjten passer ikke rigtig ind i moderne livsførelse, men boller fra frost, er da også så udmærkede.

Der er imidlertid også andre muligheder, hælder man til gammeldags madlavning. Det kunne f.eks være disse meget gamle æggeboller, der er særdeles anvendelige på klare supper og brune supper.
De er ikke vanvittig tidskrævende og smager rigtig godt.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


ÆGGEBOLLER

1/2 æggeblomme til hver person
vand til kogning
en anelse salt
lidt fløde

Sæt æg over at koge i rigeligt, spilkogende vand. Når de har kogt i 10 minutter, sæt dem da under posten (rindende vand) og lad vandet løbe på dem, til de er kolde. Pil skallen af, tag æggeblommen ud og gnid igennem en fin stålsigte. Kom en anelse salt og rør æggemassen op med lidt fløde, men endelig ikke for tynd. Den skal være som en stiv masse, som kan formes og trilles med håndfladerne til små, fikse boller. Der må endelig IKKE komme smør i, da bollerne så vil skille, når de kommer i den varme suppe.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.