lørdag

TARTELETTER MED KRABBESTUVNING

Tarteletter, noget af det mest elskede gennem tiderne og den dag i dag sælges der stadig masser af tarteletter i butikkerne.

Har man lyst til at fylde disse med god, gammeldags tarteletfyld, er her et godt bud. Tarteletter med krabbestuvning.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982

TARTELETTER MED KRABBESTUVNING

fyld

1 dåse krabber
1 lille dåse majs
20 g smør eller margarine
1 tsk. karry
1 spsk. mel
2 dl mælk
1 dl fløde
lidt sennepspulver
citronsaft
salt
peber
1/2 - 1 tsk. esdragon

Krabberne afdryppes, "flipstiverne" fjernes og krabberne plukkes i mindre stykker. Majsen afdryppes i en sigte. Karryen svitses i smørret et øjeblik, melet tilsættes og bages sammen med smørret uden at farves. Der spædes med mælk og fløde. Stuvningen koges igennem ca. 5 minutter, til melsmagen er forsvundet. Smages til med salt, peber, citronsaft, sennepspulver og esdragon.

Krabber og majs blandes i saucen og lunes, hold evt. lidt majs tilbage og brug den senere i en salat. Smag til endnu en gang, inden fyldet kommes i de lune tarteletter.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.