tirsdag

KÅLPIROG MED BACON

Kålpirog med bacon af butterdej, hvidkål og bacon, en flot hverdagsmiddag efter gammel opskrift.

En både nem og velsmagende ret, der gør sig færdig i ovnen.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982


KÅLPIROG MED BACON

ca. 500 g dybfrossen butterdej
æg til pensling

fyld

1/2 hvidkålshoved
1 løg
2 hårdkogte æg
30 g smør eller margarine
1 spsk. kinesisk Soya
karry
salt
peber
200 g bacon i tynde skiver

De yderste blade pilles af kålen, der snittes meget fint. De grove dele tages fra. Kålen kommes i en gryde med lidt letsaltet vand og koges i 5 minutter. Den spiles med koldt vand og afdryppes i en sigte. Løget pilles, hakkes fint og svitses klart i smør. Kålen tilsættes og krydres med peber og lidt salt. Vær lidt forsigtig med salt, da baconen afgiver salt.

Kålen dampes mør ved svag varme og omrøring, så den ikke brænder på. De hårdkogte æg hakkes og tilsættes, kålen smages til med kinesisk Soya, peber og karry.
Baconskiverne skæres fri for svær og eventuelt brusk og steges på en tør pande. Lad baconen løbe fri for fedt på køkkenpapir og klip den i småstykker.

Dejen rulles ud til to plader. Lad den ligge ca. 1/2 time. Den ene dejplade lægges i en smurt, ovnfast form, lad dejen hænge ud over formens kant. Fyld kål og bacon i formen. Dæk med den anden dejplade og klip den til. Kanten pensles med æg og den underste dejplade klippes til, så der er ca. 3 cm fri dej. Denne kant foldes ind over piroggen og trykkes fast med fingrene eller en gaffel.
Piroggen prikkes med en gaffel og pensles med æg.

Bages i ovnen ved 25o grader i ca. 15 minutter. Dæmp derefter varmen til 200 grader og bag yderligere 10 minutter eller til piroggen er gylden.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.