onsdag

KAREN BRAAES BRUNE SUPPE

Nu da sommeren definitivt er slut går længslen i retning af en portion god varm suppe. Det ses tydeligt i butikkerne, hvor salget af suppeboller og suppe er godt i gang.

For hundrede år siden, helt nøjagtig i 1916, stod madopskrifter at læse i ugebladet Hjemmet, herunder brun suppe til 6 personer af fru Karen Braae.

Suppen, der blev smagt til med sherry, serverede fruen med en af følgende forslag, - æggestand, små vandbakkelser, bagte boller, makaroni eller gulerødder og persillerødder.

Opskrift : Fru Karen Braae 1916


KAREN BRAAES BRUNE SUPPE

50 g margarine
50 g mel
1 revet løg
2 porrer
1/2 selleri
2 gulerødder
1 persillerod
et stykke roe
ca. 2 liter kogende vand
5 strøgne tsk. Thor ekstrakt (bouillonpulver)
en smule hvid peber
paprika
1 par spsk. hvid sherry
evt. lidt Soya

Tag margarinen og lad den blive godt brun i en stegegryde. Når skummet er faldet brunes melet heri. Tag derefter et revet løg samt 2 porrer, 1/2 selleri, 2 gulerødder, en persillerod og et stykke roe, alt småtskåren og brun alle disse urter i opbagningen. Spæd med ca. 2 liter kogende vand og tilsæt5 strøgne tsk. bouillonpulver. Suppen krydres med hvid peber, paprika og et par spsk. hvid sherry. Kan farves med lidt Soya.

Servér den brune suppe med æggestand, små vandbakkelser, bagte boller eller makaroni, ituskårne gulerødder og persillerødder kan også serveres på suppen, udstukne med jern eller udskårne med chartreusekniv.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.