torsdag

ÆBLERIS MED ORANGESALAT

Æbleris med orangesalat, et godt alternativ til den traditionelle ris á la Mande. Orangesalaten kan laves i god tid og sættes koldt. Den er ganske nem at håndtere.

De revne æbler gør desserten dejlig frisk i smagen i denne dejlige, ældre opskrift fra Brugsen.

Opskrift : Brugsen


ÆBLERIS MED ORANGESALAT

75 g grødris
1 dl vand
5 dl letmælk
korn fra 1/2 stang vanilje
1 lille æble
35 g smuttede mandler
1 spsk. flormelis
1 1/2 dl piskefløde

orangesalat

2 appelsiner
25 g røde cocktailbær
1 tsk. fintrevet appelsinskal
2 spsk. ahornsirup

Ris og vand koges op. Mælk, vaniljekorn og stang kommes i gryden, der atter bringes i kog. Risengrøden koges over svag varme ca. 40 minutter. Der røres af og til i grøden, der afkøles.

Æblet rives og mandlerne hakkes groft, hvorefter begge dele tilsættes. Flormelis røres i grøden og fløden piskes stiv og vendes i.

Til salaten fjernes skal og hinder fra appelsinerne og de skæres i tynde skiver. Cocktailbærrene hakkes groft og cocktailbær, appelsinskal og ahornsirup tilsættes.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

NOGET OM MAD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.