onsdag

CUMBERLAND-SOVS


Cunberland-sovs, en klassisk sovs med smag af julen af sky, ribsgelé, sennep, portvin, rødvin og appelsinsaft, fuldstændig fantastisk til f.eks. kogt skinke eller hamburgerryg.

Med sådan en sovs in mente, er vi godt rustet til den kommende jule- og nytårstid.

Opskrift : Husholdning Land og By 1961


CUMBERLAND-SOVS

1 dl kødsuppe
1 dl brun sauce (rest af stegesovs)
4 spsk. ribsgelé
3 spsk. portvin eller madeira
4 spsk. rødvin
1 spsk. appelsinsaft
appelsinskal (økologisk appelsin)
salt

Kog skallen af appelsinen nogle minutter i vand og skrab derefter det hvide af skallen bort med en ske. Skær eller klip skallen i ganske fine strimler.
Rør i geléen til den bliver flydende, evt. over en skål med varmt vand. Tilsæt sovs og sennep og fortsæt røringen ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, smag sovsen til og kom til sidst de tynde appelsinstrimler i.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.