søndag

OSTESPÆKKET PØLSE

Ostespækket pølse, en nem og dejlig ovnret til den travle familie, der godt kan lide god gammeldags mad, serveret på en alternativ måde.

Røget medisterpølse eller kødpølse egner sig godt.

Opskrift : Else Algreen 1964


OSTESPÆKKET PØLSE

400-500 g kødpølse eller røget medisterpølse
150-200 g fed, mild ost
2 spsk. sennep
8-10 store løg
4-5 store tomater
salt
peber
hvidløgssalt
30-40 g smør eller margarine

Træk skindet af pølsen og skær den i centimetertykke skiver, men uden at skære den helt igennem. Læg den i et velsmurt ildfast fad. Skær osten i tynde skiver, smør dem med sennep på begge sider og stil dem ned mellem pølseskiverne. Pil løgene og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Skold og flå tomaterne og læg dem hele eller halverede sammen med løgene inden i pølseringen. Drys med salt og peber og læg godt med smørklatter over. Drys tomaterne med hvidløgssalt, der giver dem en fin, pikant smag.

Sæt fadet i ovnen ved god varme (225-250 grader) 20-25 minutter til osten er smeltet og alt gennemstegt og gyldent. Øs med stegesmørret og spæd om nødvendigt med lidt suppe, grønsagsvand eller tomatsaft, hvis skyen damper bort.

Servér retten med råstegte kartofler, grøn salat og evt. et stykke flutes til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.