Opskriften er til 4 personer
ÆBLEFARS I FAD
300 g flæskekød
1/2 dl rasp
1 1/2 dl apollinaris
1 æg
3 spsk. hakkede, brunede løg
2 spsk. hakket persille
salt
peber
lidt ingefær
3-4 æbler
smørklatter
sauce
skyen fra fadet
fløde
smør
kulør
kødekstrakt
jævning
krydderier
Æblerne skrælles, kernehuset udhules og æblerne skæres herefter i ringe, der lægges i bunden af et ildfast fad.
Farsen røres af det hakkede kød. Raspen røres ud i den hvide sodavand og begge dele tilsættes kødet sammen med æg, løg, persille og de øvrige krydderier.
Farsen kommes over æblerne, smørklatter og evt. rasp lægges over. Steg i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Skyen, der dannes i fadet, hældes fra og tilsættes fløde, smør, kulør, kødekstrakt, jævning samt krydderier.
Servér æblefars i fad med kartofler, grøntsager og en skål salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.