tirsdag

Æblefars i fad

Æblefars i fad er en god gammel opskrift fra sidst i 50erne, hvor Kirsten Hüttemeier lancerede den hen under jul. Det med julen har nu ingen betydning. Æblefars i fad er et godt supplement til andre farsretter, som nemt lader sig spise på alle tider af året. Hen under jul passer rødkål og brunede kartofler perfekt, hvorimod æblefars i fad på andre tider af året kan serveres med en god kartoffel og kogte grøntsager til, ligesom en skål grøn salat ikke bør undværes på bordet.

Opskriften er til 4 personer


ÆBLEFARS I FAD


300 g flæskekød
1/2 dl rasp
1 1/2 dl apollinaris
1 æg
3 spsk. hakkede, brunede løg
2 spsk. hakket persille
salt
peber
lidt ingefær
3-4 æbler
smørklatter

sauce

skyen fra fadet
fløde
smør
kulør
kødekstrakt
jævning
krydderier

Æblerne skrælles, kernehuset udhules og æblerne skæres herefter i ringe, der lægges i bunden af et ildfast fad.
Farsen røres af det hakkede kød. Raspen røres ud i den hvide sodavand og begge dele tilsættes kødet sammen med æg, løg, persille og de øvrige krydderier.
Farsen kommes over æblerne, smørklatter og evt. rasp lægges over. Steg i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Skyen, der dannes i fadet, hældes fra og tilsættes fløde, smør, kulør, kødekstrakt, jævning samt krydderier.

Servér æblefars i fad med kartofler, grøntsager og en skål salat til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.