mandag

Kanel-Lagkage

Kanel-lagkage som dessert til at afslutte en ganske almindelig middag. - så er der faktisk feststemning. Kanel-lagkage er nem at lave og så er den forresten ikke dyr.

Bundene lægges sammen med æblemos eller flødeskum, smagt til med sukker og hakkede valnødder. Det sidste er måske mest festligt, hvorimod æblemos smager rigtig dejligt sammen med den krydrede kage.

Overtræk kagen med glasur eller dæk den med flødeskum og riv chokolade over.

Opskriften er fra 50erne og beregnet til 6 personer


KANEL-LAGKAGE

bunde

4 æg, blommer + stiftpiskede hvider
140 g sukker
3 topskefuld kakao
4 topskefuld kanel
1 strøget tsk. nellike
75 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver

fyld

æblemos eller flødeskum, tilsat vanilie og lidt grofthakket valnødder

Æggeblommerne piskes med sukker, heri blandes kakao, kanel og nellike. Vend de stiftpiskede hvider i sammen med mel og bagepulver. Dejen skal ikke røres for kraftigt sammen.
Fordel dejen i 3-4 smurte lagkagebunde og bag dem ved rask varme, 225 grader i 10-12 minutter.
Bundene lægges sammen med æblemos eller flødeskum, smagt til med sukker og hakkede valnødder. Det sidste er måske mest festligt, hvorimod æblemos smager rigtig dejligt sammen med den krydrede kage.
Overtræk kagen med glasur eller dæk den med flødeskum og riv chokolade over.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.