Kanel-lagkage som dessert til at afslutte en ganske almindelig middag. - så er der faktisk feststemning. Kanel-lagkage er nem at lave og så er den forresten ikke dyr.
Bundene lægges sammen med æblemos eller flødeskum, smagt til med sukker og hakkede valnødder. Det sidste er måske mest festligt, hvorimod æblemos smager rigtig dejligt sammen med den krydrede kage.
Overtræk kagen med glasur eller dæk den med flødeskum og riv chokolade over.
Opskriften er fra 50erne og beregnet til 6 personer
KANEL-LAGKAGE
bunde
4 æg, blommer + stiftpiskede hvider
140 g sukker
3 topskefuld kakao
4 topskefuld kanel
1 strøget tsk. nellike
75 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
fyld
æblemos eller flødeskum, tilsat vanilie og lidt grofthakket valnødder
Æggeblommerne piskes med sukker, heri blandes kakao, kanel og nellike. Vend de stiftpiskede hvider i sammen med mel og bagepulver. Dejen skal ikke røres for kraftigt sammen.
Fordel dejen i 3-4 smurte lagkagebunde og bag dem ved rask varme, 225 grader i 10-12 minutter.
Bundene lægges sammen med æblemos eller flødeskum, smagt til med sukker og hakkede valnødder. Det sidste er måske mest festligt, hvorimod æblemos smager rigtig dejligt sammen med den krydrede kage.
Overtræk kagen med glasur eller dæk den med flødeskum og riv chokolade over.
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.