fredag

Pie á la Toreador

Meget lækker gammel vinderopskrift fra 50erne, - Pie á la Toreador, der med sin skønne gyldne overflade af ost, serveres med en tomat- eller champignonsauce til.
Pien er rigtig god, både som middags- og som frokostret.

Det forlyder ikke, hvor opskriften stammer fra. Hvorfor oprindelse ikke kan dokumenteres, men dansk klinger den nu ikke, omend ingredienslisten er såre dansk.


PIE Á LA TOREADOR

dej

250 g mel
200 g kold mgr.
1/2 tsk. salt
100 g revet ost

fyld

2 hakkede løg
6 kogte kartofler, skåret i tern
200 g skinke, skåret i tern
6 små  karbonadepølser, skåret i skiver
100 g champignon, skåret i skiver
salt
peber
tomatketchup
fedtstof til stegning
1 æble, skrællet og skåret i tern

Løgene brunes i fedtstoffet sammen med kartoflerne, champignons, pølser, skinke samt æbletern, der brases med. Det hele krydres og smages til med ketchup og afsvales.

Til dejen hakkes mgr. i melet sammen med osten og salt, hvorpå dejen æltes sammen og lægges koldt i et par timer.
Et ildfast fad smøres og dejen rulles ud. Fadet beklædes hermed og fyldet lægges i. Et bredt bånd af resterne af dejen lægges i kanten af fadet og dækker fyldet delvis. Kanterne takkes med en gaffel og selve kanten pensles med fløde. Fordel revet ost på pien og bag den i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.

Servér Pie á la Toreador med tomat- eller champignonsauce til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.