Sømandens drøm, en gammel 50er opskrift, hvor æg, kogt som smilende og hakket kalvekød optræder i behageligt selskab med hinanden. Til sømandens drøm, smager den fine nye forårsspinat ekstra godt og den er hurtig dampet medens saucen, som skal være ret jævn for at blive hængende på æggene, laves til.
Opskriften er til 4 personer
SØMANDENS DRØM
500 g hakket kalvekød
fedtstof til stegning
salt
peber
4 æg, kogt i 6 minutter
sauce
1/2 liter mælk
sennep
salt
peber
revet rå løg
100-125 g hakket skinke
jævning
50 g smør eller mgr.
purløg
Form 8 koteletter af kødet, brun dem, krydr dem og gennemsteg dem. Anrettes på et fad. De kogte æg deles og lægges med den runde side opad å hver kotelet.
Til saucen bringes mælken i kog, krydderier tilsættes sammen med den hakkede skinke og smør eller mgr. Kog saucen igennem, jævn den og smag den til. Tilsæt klippet purløg og lidt mælk eller fløde, men den må være ret jævn for at blive hængende på æggene.
Hæld saucen over hvert æg og sæt resten på bordet i saucekande.
Servér sømandens drøm med dampet, ny spinat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.