Det hele går jo selvfølgelig noget nemmere, har man en mørdej liggende færdig i køleskabet. Det svarer sig ofte at have.
FRANSK ABRIKOSKAGE
mørdej
250 g mel
200 g mgr. eller smør
80 g sigtet florsukker
fyld
alrikosmos, evt. tilsat æblemos
flødeskum
Til dejen hakkes mgr. ud i melet, sukker tilsættes og dejen æltes sammen. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til en stor medalje efter en frokosttallerken. Bundene bager ved jævn varme i 12 minutter ved 225 grader.
Senere lægges bundene sammen med abrikosmos, tilsat æblemos og før overdelen lægges over, smøres et lag flødeskum på frugten.
Selve overdelen af kagen kan enten drysses med florsukker eller pyntes med en glasur og evt. strimler af fine abrikoser, der er dryppet godt af.
Servér fransk abrikoskage enten som dessert eller som tilbehør til en kop glad kaffe.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.