Snurregryde, en gris på gaflen opskrift fra 1958. Som andre gris på gaflen opskrifter, indeholder retten forskellige grøntsager sammen med flæsket.
En nem ret at gå til og når først tingene er gjort klar, passer retten sig selv, til den er snurret færdig.
Bryder man sig ikke om selleri, kan den da så udmærket byttes ud med en anden grøntsag eller helt undlades. Princippet er bare, at få nogle grøntsager, der klæder hinanden, til at indgå i en god allience med flæsket.
Opskriften er til 4 personer
SNURREGRYDE
4 skiver stribet flæsk
1/4 selleri
3-4 gulerødder
3-4 kartofler
1 blomkål
2 tsk. salt
1 laurbærblad
8 hele peberkorn
1/2 liter vand
Flæsket skæres i mindre stykker og brunes. Grøntsagerne, undtagen blomkålen, skæres småt, kommes i og svitses sammen med flæsket. Vand, salt, laurbærblade og peberkorn tilsættes. Retten småsnurrer ca. 3/4 time. Det sidste kvarter koges blomkålen, der er skåret i buketter, med.
Servér snurregryde lige fra gryden, så sparer vi på opvasken.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.