Mazariner, rigtig gammeldags mazariner er dejlige at have, skulle nogen kigge uventet ind til en kaffetår. Det er ikke rigtig moderne mere, at spise mazariner til kaffen og det er faktisk en skam, for de er ellers rigtig lækre.
Når der næste gang dukker en regnvejrsdag op, kunne projektet være, at bage mazariner og fylde kagedåsen med nogle stykker. De kan faktisk holde sig et stykke tid.
Der bliver 12-14 stk. af portionen
MAZARINER
100 g smør eller mgr.
3 spsk. florsukker
1 æggeblomme
125 g mel
fyld
75 g smuttede, finthakkede mandler
50 g smør
75 g florsukker
1 stort æg
Glasur af vand og flormelis samt syltet appelsin eller cocktailbær
Til dejen : Sukkeret blandes i melet sammen med æggeblommen og heri hakkes smørret eller mgr. Dejen æltes sammen, rulles ud og velsmurte linseforme beklædes. Gem lidt dej til låg til kagerne.
Til mandelfyldet : Smør og sukker røres blødt med ægget og de finthakkede eller fintmalede mandler tilsættes.
Kom en god tsk. af mandelfyldet i hver form og læg et kors af dejen over hver kage.
Bages i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Afkøl mazarinerne og overtræk dem med lys florsukkerglasur. Drys med lidt hakket syltet appelsin eller cocktailbær.
Så er der kun tilbage at brygge en god kop kaffe og byde hjemmebagte mazariner til.
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.