tirsdag

ASPARGESBUDDING

Den danske aspargessæson er kort. Fra lige nu til sidst i juni, så det gælder om at være parat, når det hvide guld skal på middagsbordet.

Nok har vi vænnet os til, omtrent at kunne købe friske asparges året rundt, men de danske asparges er nu noget særligt, ligesom det, at følge sæsonens råvarer giver en stor og tilfredsstillende følelse.

Vender vi os mod vores tyske naboer,ser vi i øjeblikket tyskerne gå nærmest amok i asparges i det nordtyske.. De næste par måneder står den på asparges allevegne og somme steder spiser man nærmest ikke andet end asparges i sæsonen. Det må da kaldes en kærlighedserklæring, som svært overgås af noget.

Opskriften  på aspargesbudding er fra 1946 og skyldes fru Schønberg Erken.
 

ASPARGESBUDDING

100 g smør
100 g hvedemel
1/2 liter mælk
6 æg
1/2 kg asparges, skrællet og kogt
1 tsk. salt

Smelt smørret, bag melet i og spæd, lidt efter lidt med mælken. Kog igennem i 3 minutter. Tag gryden af varmen og afkøl opbagningen. Æggeblommerne røres i, én ad gangen. Tilsidst tilsættes salt og de stiftpiskede hvider.

Dejen kommes i en smurt og raspstrøet form, lagvis med de kogte asparges. Koges i vandbad i ovnen ca. 1 1/2 time (160 grader) eller steges 3/4 - 1 time.

Servér aspargesbudding med aspargessmør eller smeltet smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.