lørdag

OSTEKARTOFLER I FAD

Ostekartofler i fad, serveret med lidt kogt skinke eller andet kød er endnu en nem og praktisk måde at sætte middagen på bordet, når først forarbejdet er gjort.
Ingredienserne arrangeres i et ildfast fad, der sættes i ovnen og gør sig færdig på 20 minutter.

De hårdkogte æg gør retten, der også er velegnet til en kødløs dag, mættende.

Opskriften er fra 1953 og beregnet til 4 personer
 

OSTEKARTOFLER I FAD

1 kg kogte kartofler, skåret i skiver
1/2 kg tomater, skåret i skiver
2 - 3 løg, snittede
3 - 4 hårdkogte æg, skåret i skiver
1/2 liter mælk
2 spsk. mel
2 æg
purløg
salt
peber
mgr.
100 g revet ost

Tomater og løg skæres i skiver og drysses med salt og peber. De vendes på panden i brunet smør eller mgr. Kogte kartofler i skiver lægges lagvis med hårdkogte æg i skiver, tomat og løg.
Mel og mælk røres sammen. tilsættes de rå løg og revet ost og hældes over. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.

Servér ostekartoffelfad, overdrysset med purløg.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.