lørdag

VANDBAKKELSER MED OST

Vandbakkelser med ost er dejlige, som snacks alene eller som tilbehør til en portion suppe. Disse vandbakkelser er rigtig gode, som tilbehør til suppe.
Vandbakkelserne koges færdige og  lysegulbrune i hedt fedt eller olie. Der er anvendt schweizerost i opskriften. Den kan erstattes med anden ostetype.

Opskriften på de dejlige boller skyldes den norske husholdningslærerinde, Henriette Schønberg Erken, der livet lang var eksperimenterende med mad og nye retter og det med stort held.

Opskriften er fra 1946 og beregnet til 4 personer.
 


VANDBAKKELSER MED OST

60 g smør
75 g hvedemel
2 små æg
1 1/4 dl vand
schweizerost
fedt eller olie til kogning

Vand og smør gives et opkog og gryden tages af ilden. Melet bages i og gryden sættes igen over varmen et øjeblik til dejen slipper gryden. Tag den fra varmen og tilsæt æggene et ad gangen.

Til 250 g vandbakkelsdej tages 75 g schweizerost, som er skåret i terninger og rørt i dejen. Lægges med så store som valnødder i hedt fedt og koges lysegulbrune.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.