onsdag

DEN FALSKE SKINKE

Farsretter er og har altid været populære. Vi danskere tyer ofte til farsretter, når vi skal finde på noget til middag. Fars rummer så uendelig mange muligheder, kan nemt stækkes ved hjælp af andre råvarer og så er fars rimelig billig.

Den falske skinke er lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1952. Den er netop et godt eksempel på fars, der her ved hjælp af kartofler "strækker langt". En del af farsen består af kogt, røget skinke, der giver retten en dejlig let røget smag.

Opskriften er til 4 personer
 

DEN FALSKE SKINKE

200 g kogt, røget skinke
400 g ikke for fedt flæskekød
4 mellemstore, kogte kartofler
salt
peber
ca. 3 dl fløde

til panering

2 tsk. tør sennep
lidt æg
3 - 4 spsk. rasp

kogende vand eller suppe til at dryppe skinken med

til saucen

jævning
kulør
evt. vin eller hakkede oliven

Skinken og kødet hakkes 3 - 4 gange genenm maskinen og sidste gang kommer kartoflerne med. Derefter røres farsen med salt, peber og fløde og formes til en lille, ikke for tyk, "skinke", der lægges på en smurt bradepande. "Skinken" drysses over med lidt tør sennep, hvorefter den smøres med lidt æg og rasp drysses over. Farsen brunes i ovnen for rask varme (225 grader) og så snart den er brun, dryppes den godt med lidt kogende vand, bouillon eller suppe. Steger i godt en time ved 200 grader, afhængig af, hvor tyk den er formet.

"Skinken" lægges på et fad og skyen jævnes til sauce og smages til, evt. med lidt vin eller lidt hakkede oliven, hvad man nu kan lide.

Den falske skinke serveres med saucen og årstidens grøntsager til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.