tirsdag

HAV-ØSTERS Á LA ZAHLE

Hav-østers á la Zahle, en fornem og dejlig gammel forret, smukt serveret i en skål med en god marinade over. Der bydes snitter af ristet brød og smør til.

På årets sidste aften giver vi den hele armen, når vi tager afsked med det gamle år og byder det nye velkommen og hvad er vel mere festligt til det end denne fornemme gamle østersret.
Retten lader sig hurtigt lave, når blot ingredienserne er til stede.

Der beregnes 1 1/2 dusin hav-østers til hver person.

Opskriften er fra 1941 af Arno P Petersen


HAV-ØSTERS Á LA ZAHLE

1 1/2 dusin østers pr. person

marinade

fint hakket persille
karse
kørvel
purløg
løg finthakket, hårdkogt æg
lidt estragoneddike
1 del hvidvin
2 dele olie
salt
peber

Åbn de mange østers og skrab "skægget" af. Skær stolen fra den buede skal. Efter at være skyllet i flere hold vand, kommes de i en stor skål og overhældes med følgende marinade :

Fint hakket persille, karse, kørvel, purløg, løg og finthakkede hårdkogte æg, tilsættes lidt estragoneddike, 1 del hvidvin og 2 dele olie. Smages til med salt og peber.

Hav-østers'en med marinaden over stilles på et koldt sted til de skal serveres.

Servér hav-østers á la Zahle i skålen med ristede franskbrødssnitter og smør til.


GODT  NYTÅR

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.