lørdag

LANDSBY-GRYDE

Landsby-gryde af stribet flæsk med ben ved i en dejlig karamelsauce, pyntet med æbler og svesker og serveret med brød eller kogte kartofler, er egentlig ingen egentlig juleopskrift, men en sammenkogt ret fra 60erne, lanceret af Eksport-Svineslagterierne.

Imidlertid er denne gudeskønne gryderet så aldeles velegnet som decembermad med sit indhold af æbler og svesker og smag af nelliker, at den må vi da ha' på bordet i december.

Bed vennerne kigge indenom til en hyggelig decemberaften eller i weekenden efter en tur i skoven og sæt så denne dejlige gryde på bordet. Til dessert evt. en cheesecake med chokoladefyld.
 

 
LANDSBY-GRYDE

1 kg stribet flæsk med ben (revelsben)
2 spsk. sukker
20 g mel
1 dl eddike
3 laurbærblade
3 hele nelliker
5 hele peberkorn
salt
3-4 æbler125 g svesker

Flæsket udskæres som koteletter med 1 ribben i hver skive. Sværen skæres fra og skiverne brunes let i en gryde, hvorefter de tages op og sukker tilsættes og brunes til karamel. Mel tilsættes og piskes godt ud.
Æbler i skiver og svesker koges og vandet herfra benyttes til at spæde karamelblandingen i gryden. Krydderier og eddike blandes i og det hele koger et par minutter. Flæsket blandes i sovsen og det hele småsnurrer til flæsket er mørt, ca. 1 time.

Servér landsby-gryde pyntet med æbler og svesker og byd godt brød eller kogte kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.