torsdag

SØNDERJYSK SURRIB MED STUVEDE KARTOFLER

Hver by og hver egn har i tidens løb udviklet sine egne madspecialiteter og flere af disse serveres såmænd den dag i dag. Der har været en overvægt af retter med svinekød, da grisen, dengang som nu, var hovedleverandør til familiens, middagsbord.

Flere af de gamle egnsretter er knyttet til julen, heriblandt sønderjysk surrib, der stadig står på sønderjydernes juleborde, i vore dage dog fortrinsvis fra slagteren.
Sønderjysk surrib serveres med rugbrød og sennep eller med stuvede kartofler til.

Illustration : Engholm

SØNDERJYSK SURRIB

3/4 kg fersk, stribet flæsk eller svinekam, skåret i tynde skiver
3/4 dl vand
1 1/2 dl eddike
2-3 laurbærblade
5 hele nelliker
nogle hele peberkorn
salt
1 1/2 blad husblas pr. dl suppe

Flæsket koges mørt i vandet, der tilsættes salt, eddike, nelliker, peber og laurbærblade. Så skæres det i skiver med ribbene ved og lægges i en sandkageform. Fedtet skummes af suppen, som derefter sies gennem et klæde.
Suppen tilsættes 1 1/2 blad husblas pr. dl og hældes over flæsket. Der skal så meget suppe til at flæsket er dækket.

Sæt surribben koldt til næste dag, vend den ud af formen og sæt den hel på bordet sammen med stuvede kartofler eller rugbrød. Husk sennep til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.