lørdag

RØDSPÆTTE Á LA POUL REUMERT

Rødspætte á la Poul Reumert, en meget velsmagende fiskeret fra 1941, bestående af rødspætte, en anelse hvidløg, rødvin og sauterede champignons. Den vil sagtens kunne gøre sig på middagsbordet nytårsaften 2013.

- S I L D  E R  G O D T . . . . og i det hele taget skal vi spise nogle flere fisk. Der er så uendelig mange gode fiskeretter fra retrokøkkenet, dengang mormor var barn, så der er ingen undskyldning for at undgå fisk.

I 1941 slog man også et slag for at få danskerne til at spise mere fisk. Intet andet sted i Europa var det muligt at købe så frisk fisk som i Danmark og intet andet sted var der så let adgang til at sikre sig de værdifulde og velsmagende fisk. Tiden og fiskekvoter har ændret disse fakta, men det er stadig muligt i vore dage at få dejlig frisk fisk, når vi vil.

Opskriften er til 1 person.

Kilde : Arno P Petersen


RØDSPÆTTE Á LA POUL REUMERT

1 mellemstor Frederikshavner rødspætte (eller hvor den nu er fanget)
salt
peber
smør
en anelse hvidløg
2 dl god rødvin

sauce

fiskefond fra kogningen
lidt smør
lidt mel
40 g koldt smør

friske champignons i skiver
lidt smør

Den istandgjorte rødspætte krydres med salt og lidt peber og lægges i en sauterpande eller et ovalt gratinfad, godt smurt med smør og en anelse hvidløg. 2 dl god rødvin hældes over og rødspætten pocheres (småkoger) langsomt under låg. Når den er færdig, tages den forsigtigt op på et fad.

Fonden (suppen fisken er kogt i), koges ind til det halve, hvorefter den jævnes med en ubetydelighed smør og mel rørt sammen samt det kolde smør.

Rødspætten garneres med friske champignons i skiver, der er svitset i lidt smør.

Saucen hældes over rødspætten og fadet sættes i et andet fad med kogende vand, hvorpå rødspætten hurtigt glaceres med saucen i ovnen.

Servér rødspætte á la Poul Reumert med en lille fast pillekartoffel til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.