onsdag

HOVMESTERMØRBRAD

Mørbrad er jo taknemmelig, når vi skal finde på noget godt, hurtigt og enkelt til middag. Talrige er de mørbradopskrifter, der er lanceret i årenes løb.

Denne mørbradret efter tidligere skibskok Aage Nilsson, hvorfor ingredienslisten er forholdsvis kort,. Det var jo praktisk på søen.

Der stikkes hul i begge ender af mørbraden med skaftet af en grydeske eller et strygestål, så fyldet kan anbringes i mørbraden. I det her tilfælde wienerpølser. Færdigstegt vil mørbradskiverne fremstå med rødt glimt midt i skiven.

Opskrift : Aage Nilsson 1965

Illustration : Engholm

HOVMESTERMØRBRAD

2 pæne store svinemørbrad
2 wienerpølser
margarine
ærter og gulerødder
salt
peber

De to mørbrad befries for brusk og sener og pudses pænt af. Så skal der stikkes hul ned igennem begge mørbrad på langs og bagefter fyldes en wienerpølse i hver.
Brun mørbradene godt af, krydr dem med salt og peber og steg dem næsten møre i gryde. Tilsæt vand eller suppe og lad mørbradene snurre færdig under låg.

Tag kødet op og skær det ud i tykke, skrå skiver og anbring skiverne på et pænt fad. Serveres med stuvede grønærter og gulerødder.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

 
Og naar til sidst vi klinket har,
sin Søndagspibe henter Faer,
og Hanne hun maa stoppe.
Med Julelys hun tænder den;
saa leger Faer med os igjen,
og vi bli'er længe oppe!

Far vel! for nu vil Karen gaa.
Men jeg dig ikke sige maa,
hvad vi skal hen og hente.-
Men kom nu rigtig tidligt! hva'?
Du kan jo kjøre hjemme fra,
før Lygterne er tændte.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.