mandag

GAMMELDAGS BLOMKÅLSSALAT

God, gammeldags blomkålssalat med radiseskiver og en sennepsmarinade er dejlig til sommerens frokostborde ude og inde.
Når det er varmt, er det kun dejligt med en kødløs ret.

Servér salaten køleskabskold med ristede franskbrødssnitter og smør til. Hertil et koldt glas hvidvin.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956



GAMMELDAGS BLOMKÅLSSALAT

1 mellemstort, kogt blomkålshoved
1/2 bundt radiser
bladsalat
(kørvel eller karse)

marinade med sennep

1 - 1 1/2 spsk. eddike
3 - 4 1/2 spsk. olie
1/4 spsk. sukker
1/2 - 1 tsk. salt
lidt hvid peber eller paprika
1/2 - 3/4 tsk. sennep

Læg blomkålshovedet i en dyb skål. Bland marinaden og hæld den over blomkålen. Lad retten stå koldt i 2 - 3 timer.
Øs af og til marinaden over blomkålshovedet. Skyl radiserne og skær dem i skiver. Læg bladsalaten på et koldt fad og læg blomkålshovedet ovenpå. Lav små hak i det og stikradiseskiverne ind i hakkene. Hæld marinaden over igen og pynt med hakket kørvel eller karse.

Servér gammeldags blomkålssalat kold fra køleskabet med ristede franskbrødssnitter og smør til. Hertil kold hvidvin.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.