søndag

WEEK-END PIE

Week-end pie med hakket okse- eller kalvekød, kartoffelmos og tomat, tilberedt i gratinfad er en uhyre velsmagende middagsret til familien. Til den gyldne pie er en brun, skarpe sauce god.

Hakket kød har altid haft husmoderens opmærksomhed, dels er det billigt og dels er der så uendeligt mange muligheder med hakket kød.

Spar tid og køb bare kødet færdig hakket  1 gang. Det går fint an.

Opskrift : E. Herlov-Muller 1952


WEEK-END PIE

Ca. 1/2 kg okse- eller kalvekød
1-2 grofthakkede løg
20 g margarine
2-3 modne tomater eller tomatpuré
engelsk sauce
salt
3/4 kg skrællende kartofler
ca. 3 dl kogende mælk
20 g smør eller margarine
reven ost
rasp

Kødet hakkes en gang gennem maskinen. Løgene brunes i margarinen på en pande. Kødet blandes i, men skal blot varmes til det smuldrer. Tomaterne, som er skåret i terninger, eller ca. 1 dl tomatpuré, tilsættes, dernæst engelsk sauce, salt og peber efter smag.

Kartoflerne koges uden salt, vandet hældes fra ( kan anvendes til saucen ). De dampes godt over svag varme og moses med et ris eller kartoffelmosen. Tilsæt lidt efter lidt mælken, medens der stadig piskes godt i mosen til den bliver hvid og let. Smag til med salt.

I bunden af et smurt gratinfad lægges halvdelen af kartoffelmosen, herover kødet, som dækkes med resten af mosen. Reven ost og rasp drysses over, pådryppes smeltet smør eller margarine.

Pien bages i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den begynder at blive gyldenbrun.

Server week-end pie med en brun, skarp sauce til.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.