mandag

TOMATPURÉ RÅ

Rå tomatpuré er nemt at fremstille efter denne gamle opskrift fra først i 50'erne. - Og så er man fri for at stå med kogning, blot man er i besiddelse af en kødmaskine og en sigte. I vore dage kan kødmaskinen springes over og erstattes med en blender eller foodprocessor.,

Da arbejdet nu er i gang, er det en fordel at lave en større portion at gemme hen af, så det ideelle tidspunkt er faktisk sidst på sommeren, hvor de danske tomater bugner i drivhus og på friland.

Opskrift : Kaja Pedersen 1952


TOMATPURÉ  RÅ

godt 1 kg tomater
10 g salt
10 g sukker
5 g citronsyre
1 g benzoesyre

Tomaterne vaskes, skæres over og hakkes en gang igennem kødmaskinen, gnides igennem en sigte og vejes derefter.

Til 1 kg pure tilsættes ovennævnte mængder krydderier og syrer. 
Denne pure er tynd og man kan si noget af saften fra, før pureen konserveres. Desværre fjernes også både smags- og næringsstoffer. Iøvrigt bliver pureen tykkere ved almindelig fordampning i købet af nogle måneder, hvis der ikke er lukket lufttæt, men blot bundet over med cellofan eller pergament.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.