onsdag

RABARBERCREME

Rabarbercreme, - jeg havde nær sagt en ældgammel dessert, i hvert fald er den fra først i 50erne og noget af den mest sommerlige og lækre, friske dessert.

Den skal laves nu, medens rabarberne er i sæson. Senere i august skal rabarberne have en periode i fred og ro. Der bør man ikke tage af dem.

Brug kun de fine, små røde vinrabarber til denne dessert.

Skal der sættes et lille prik over i'et, bliver det med en klat flødeskum til, men det er ingenlunde nødvendigt.

Opskrift : Exam. Husholdningslærerinde Karen Overgaard-Petersen 1952


RABARBERCREME

1/4 kg vinrabarber
1/4 kg sukker
2 spsk. vand

creme

1/4 liter fløde
3 æggeblommer
60 g sukker
3 blade husblas
2 1/2 dl rabarbersaft
1/2 dl frugtmadeira
3-4 blade husblas

De skyllede rabarber skæres i mindre stykker, koges forsigtigt med vand og sukker i en gryde uden låg til rabarberne er møre. Saften sies fra og rabarbermosen lægges i en glasskål.
Saften måles, vinen og den smeltede husblas kommes i og det står i kasserollen til geleen begynder at jævne.

Æggeblommer og sukker røres til en tyk, hvid æggesnaps, den kogende fløde hældes i under stadig piskning. Det kommes tilbage i gryden og opvarmes til cremen jævner, men den må endelig ikke koge.

Den udblødte, opvredne husblas piskes i den varme creme. Afkøles og hældes over rabarberne. Når cremen er helt stiv, kommes den halvstivnede gelé med en ske forsigtigt på cremen, således at rabarber, creme og gelé er smukt og skarpt adskilt.

Servér denne friske og lækre rabarbercreme, evt. med en klat flødeskum til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.