søndag

BASKERFLÆSK

En herlig og vinterlig gryderet er denne gryde med baskerflæsk. Den består af hvidkål, kartofler, gulerødder, porrer, hvidløg, hvide bønner og stribet flæsk.

Retten blev lanceret under krigen af forfatterinden Edith Rode, som sandsynligvis har skævet lidt til udenlandske kogebøger, som interesserede forfatteren umådelig meget.

Det er en dejlig ret med masser af grøntsager, som passer sig selv i gryden sammen med kødet.

Opskriften er til 6 personer

Opskrift : Edith Rode


BASKERFLÆSK

1 hvidkålshoved
12 store kartofler
12 gulerødder
12 porrer
6 hele peberkorn
2 fed hvidløg
1/4 kg tørrede, hvide bønner
1 spsk. smør eller olie
Vand
1 kg stribet flæsk
salt
1 Kvist timian

Del hvidkålshovedets på langs i 6 dele og læg det i en gryde sammen med kartofler, gulerødder, porrer, hele peberkorn, hvidløg og de tørrede, hvide bønner, der har ligget 24 timer i blød. Smør eller olie kommes ved. Vand hældes over, så det lige dækker og det får lov at småsnurre en lille time. Derpå kommer flæsket ned til det og hvis flæsket ikke er saltet, tilsættes salt efter smag samt en Kvist timian.

Når flæsket er mørt (ca. 1 time efter) serveres retten, så hver får bønner, gulerødder, porrer, kål, kartofler og det i skiver skårne flæsk. Sennep gives til.

VELBEKOMME





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.