lørdag

OKSESPIDS I FOLIE

Okseculotte, det forstår enhver sig på i vore dage, hvor culottesteg med bearnaisesauce i en årerække har været en af de foretrukne gæstemenuer.

Også for 45 år siden var culotten, eller som den også kaldtes, oksespids, en populær gæstespise. Navnet oksespids, fordi det er et halestykke.

Fedtet må endelig ikke fjernes, men skal ridses i tern.

Her er culotten tilberedt og stegt i folie, ledsaget af smør og madeira. Forøvrigt en lækker gæstemiddag, der holder i dag også.

Opskrift : Rich. Christensen 1969


OKSESPIDS I FOLIE

1 stk. culotte
smør
salt
peber
1 kop tør madeira

Rids kødet i tern og brun kødet godt på alle sider i en gryde. Drys med salt og peber og pak det ind i folie, når det er helt afkølet. Før der lukkes til, kommes en stor klat smør og en lille kop tør madeira ind i pakningen. Den skal være tæt, så det ikke løber ud. Under stegningen forener smør og madeira sig med kraft fra kødet. Det giver en vidunderlig skysauce.

Kødet steges i ovnen ved 250 grader i ca 30 minutter eller brug et stegetermometer og bestem selv, hvor gennemstegt kødet skal være. Sørg for, at der er lukket godt til.

Anret stegen på et trancherbræt og skær for ved bordet. Server bagte kartofler til. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.