søndag

INDBAGT OKSEMØRBRAD MED FYLDTE TOMATER

Indbagt oksemørbrad, serveret med farserede tomater, en skål pommes frittes og en god bearnaise sauce til, er helt bestemt festmad. Oksemørbrad hører ikke just til de billigste udskæringer.

Butterdejen køber vi altså frossen og ruller ud og så er det et temperamentsspørgsmål med bearnaise saucen, om den skal laves fra bunden eller den er færdigkøbt.
De fleste i vore dage har for længst vænnet sig til, at bearnaise sauce skal smage som en færdigkøbt eller lavet af pulver. Det kommer sig formentlig af, at bearnaise sauce tidligere bestemt ikke var en hverdagsspise. Mange kendte den jo ikke, med mindre man kom steder, hvor man serverede festmad med bearnaise sauce til.

Opskrift : Richardt Christensen 1969INDBAGT OKSEMØRBRAD MED FYLDTE TOMATER

1 oksemørbrad
salt
peber
smør eller margarine til bruning

1 pk. frossen butterdej

1 sammenpisket æg at lime med

farserede tomater

4-5 store tomater
1 pk. frossen hel spinat
salt
peber
smør

Til de farserede tomater skæres tomaterne over på tværs og tømmes for saft og kerner med en lille ske. Optøede, hele spinatblade (optøet 1 døgn i køleskab, vredet i et klæde og herefter sauteret et par minutter i smør), kommes i de udhulede tomater og der drysses med salt og peber. Sæt tomaterne med kødet i ovnen de sidste 15 minutter.

Befri mørbraden for sener og fedt og skær de to spidse endestykker fra. Gnid mørbraden med salt og peber og brun den over rask ild på en pande. Når den er brunet på alle sider stilles den til side til afkøling.
Rul butterdejen ud i ca. 5 mm tykkelse og pak den kolde mørbrad godt ind i den. Luk for begge ender med et stykke dej og placer mørbraden sådan på en bradepande, at samlingen kommer nederst. Smør denne underste dejside med sammenpisket æg og dekorer så oversiden med resten af dejen.

Denne del af tilberedningen kan udmærket laves om formiddagen. Læg den i køleskabet til den skal i en bradepande og sættes i ovnen ved ca. 225 grader 20-25 minutter før den skal serveres.
Når dejoverfladen er smuk lysebrun, er stegen færdig.

Ved servering anbringes den indbagte mørbrad på et trancherbræt og garneres med farserede tomater. Hertil pommes frittes og bearnaise sauce.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.