lørdag

ÆG PÅ SMØRRISTET BRØD MED SAUCE

Æg på smørristet brød med sauce, lige hvad der er brug for, når det ikke skal være noget særligt, men alligevel både nemt og velsmagende.

Har man et franskbrød og nogle æg i huset, er disse gammeldags, dejlige brød hurtigt serveret for f.eks uventede gæster.

Forskellig slags sauce kan anvendes, efter hvad man har i huset. F.eks. tomatpuré, finthakket persille, hakket kapers eller måske lidt kaviar. Den ønskede ingrediens tilsættes en god opbagt sauce.
Tomatsauce, løg- eller skinkesauce eller måske hollandaisesauce, er andre muligheder, der klæder smørristet brød med æg. Og a Pro pos æggene, - sørg for at koge dem smilende. Sådan er de mest lækre.
Et godt gammeldags alternativ til nutidens fastfood.

Opskrift : Else vinkel 1954ÆG PÅ SMØRRISTET BRØD MED SAUCE

4 æg
4 skiver franskbrød
1 1/2 spsk. smør

sauce

1 spsk. smør
1 1/2 spsk. mel
4 dl mælk
salt
peber

fyld

2 spsk. tomatpuré eller 2 spsk. finthakket persille eller 2 spsk. hakket kapers eller 2 spsk. kaviar

Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet røres i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring og lad saucen småkoge i 5-10 minutter. Bland det ønskede fyld i og smag til med krydderier.

Kog æggene i 7-8 minutter og pil dem, medens de er varme eller pocher dem.

Skær skorperne af franskbrødsskiverne og rist dem hurtigt i smør på panden på begge sider. Læg brødskiverne på et varmt fad og server æggene på brødet med saucen hældt over eller ved siden af.
Pynt med persille eller salatblade.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.