lørdag

HAKKET LEVER, STEGT SOM BØF

Hakket lever, stegt som bøf, er helt sikkert en ret, der deler vandene. Det er desværre sådan, at enten syntes man om lever, eller også gør man ikke. - En skam, for denne klassiske  smager ellers dejligt, rigtigt tilberedt.

Da leveren er hakket sammen med flæskekød og løg, er det muligt at skjule dens eksistens, men de mest hardcore fornægtere, finder nok alligevel ud af, at bøffen måske smager anderledes end sædvanligt.

Der kan anvendes såvel kalvelever, svinelever eller okselever, der hakkes sammen med flæsk og løg, så retten fremstår som hakkebøffer, der serveres med sauce, kogte kartofler og en skål salat.

Opskrift : Else Vinkel 1956HAKKET LEVER, STEGT SOM BØF

1/4 kg lever
1/4 kg fersk, magert svinekød
1 lille løg
4 skiver franskbrød
1-2 æg
salt
peber
3/4-1 dl vand, mælk eller fløde

til stegning

1-2 spsk. smør
1-2 dl fløde
1-2 dl vand

Rens leveren og skær den i stykker. Pil løget, hak lever, flæsk og løg. Pisk æg og væske sammen. Læg brødskiverne i en skål, hæld væsken over og lad brødskiverne blive opblødt i væsken. Bland levermassen heri. Tilsæt krydderier. Farsen skal være lind.

Brun lidt af smørret i en varm stegepande. Lægfarsen på panden med en ske og brun bøfferne pænt på begge sider.
Når alle bøfferne er stegt, kan der tilsættes fløde og hvis det er nødvendigt, lidt vand. Lad bøfferne småsnurre 10-20 minutter. Smag saucen til.

Anret bøfferne på et fad og hæld saucen over. Server dem med kogte kartofler og en skål salat til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.