onsdag

Aresju

Aresju er et gammelt sønderjysk navn for irsk stuvning. I en rigtig sønderjysk Aresju er der både fersk og røget flæsk og så elsker sønderjyderne smagen af, hvis retter branker lidt og kålen bliver brun. Så der skal brunes kraftigt, hvis man er enig.

Ofte ses opskrifter på irsk stuvning, hvori gulerødder indgår. Her er kun brugt kartofler.


ARESJU

1 kg stribet flæsk, skåret i ikke for små stykker
1/2 kg røget flæsk, skåret i ikke for små stykker
salt
peber
1 stort hvidkålshoved, groftsnittet
Skrællede kartofler, skåret i stykker

Brun flæsket i en gryde og tilsæt hvidkål, kartofler, salt og peber. Lad retten simre til alt er mørt.

Hvis det skal være rigtig sønderjysk, - sørg da for at branke fedtet lidt og se til at kålen tager farve.

Aresju serveres med rugbrød og sennep til.

VELBEKOMME

Kilde : Inge Adriansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.