Ovnbagt æblekage fra Sønderjylland er en dejlig, gammel sag, selvom de fleste i dag nok foretrækker at lave æblekage af æblemos, ristet rasp og eventuelt makroner. Her gælder det dog en gammeldags ovnbagt æblekage. Opskriften her er fra slutningen af 1700 tallet.
OVNBAGT ÆBLEKAGE
12 store æbler
6 æg
75 g smør
75 g sukker
1 tsk. kanel
1 citronskal
Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver uden kærnehus. Svits dem halvmøre i smørret. Rør æggeblommerne med sukker, citronskal og kanel. Pisk hviderne og kom dem i dejen. Læg æblerne i bunden af et smurt ovnfast fad og hæld dejen over.
Bages ca. 1 time ved 190 grader.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.