mandag

Sveskekompot

Sveskekompot med flødeskum er en dejlig, gammel, forfriskende dessert. I stedet for sveskekernerne, kan anvendes halve smuttede mandler i sveskekompot.


Igen må der improviseres med hensyn til mål og vægt, som i så mange meget gamle opskrifter. Denne opskrift indeholder overhovedet ikke angivelse af mål og vægt.

SVESKEKOMPOT

Svesker med sten
vand
hel kanel

saft af kogevandet
sukker efter smag
kartoffelmel

flødeskum


Svedskerne vadskes godt i varmt Vand, sættes derefter paa at koge i Vand med Kanel; naar de er møre, tages de op med en Hulske, Stenene trykkes forsigtig ud, de knuses, Kernerne pilles ud og stikkes i Svedskerne; Skallerne koger et Kvarter i Vandet, som Svedskerne er kogte i; hældes over en Sigte og Saften kommes derefter atter i Gryden, tillaves med Sukker og jævnes med Kartoffelmel. - Saucen maa ikke være for tynd. Svedskerne kommes i, og naar Kompotten er afkølet lidt, hældes den op i Glasskaal. Ved Anretningen bredes Flødeskum over. Man kan i Stedet for Kernerne komme ½ skoldet sød Mandel i hver Svedske.

Opskriften på denne sveskekompot er en direkte gengivelse af opskrift fra 1903, heraf den særprægede stavemåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.