lørdag

Hofdessert

Hofdessert, endnu en skøn gammel dessertopskrift, bestående af makroner, fløde og mandler fra en svunden tid med andre mål- og vægtangivelser end i vore dage. Desserten er god og fortjener at blive holdt i live. En lag af hofdesserten, udgøres af en slags chantillycreme, bestående af flødeskum, tilsat vanilie og sukker.


HOFDESSERT

makroner efter behov
250 g chokolade
1/2 pot vand (ca.1/2 liter)
grofthakkede mandler efter behov
flødeskum efter behov
vanilie
sukker

En pot = 0,966 liter = 4 pægle

Belæg bunden af en glasskål med makroner og læg herover et lag chokolade, kogt af chokolade og vand. Strø et lag grofthakkede mandler ud og herover, flødeskum, smagt til med vanilie og sukker.

Hofdessert er god, serveret med et glas dessertvin til, - helt på gammeldags vis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.