Hofdessert, endnu en skøn gammel dessertopskrift, bestående af makroner, fløde og mandler fra en svunden tid med andre mål- og vægtangivelser end i vore dage. Desserten er god og fortjener at blive holdt i live. En lag af hofdesserten, udgøres af en slags chantillycreme, bestående af flødeskum, tilsat vanilie og sukker.
HOFDESSERT
makroner efter behov
250 g chokolade
1/2 pot vand (ca.1/2 liter)
grofthakkede mandler efter behov
flødeskum efter behov
vanilie
sukker
En pot = 0,966 liter = 4 pægle
Belæg bunden af en glasskål med makroner og læg herover et lag chokolade, kogt af chokolade og vand. Strø et lag grofthakkede mandler ud og herover, flødeskum, smagt til med vanilie og sukker.
Hofdessert er god, serveret med et glas dessertvin til, - helt på gammeldags vis.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.