onsdag

Norsk Øllebrød

Norsk øllebrød med sprøde rugbrødstern er en fin suppe og kommer man en sjat rom i bliver det ikke meget bedre. Opskriften her på norsk øllebrød er fra 1903. Dengang var der anderledes betegnelser for mål og vægt.

Det er nok begrænset, hvor mange hjem der nu til dags serverer denne form for søbemad. Egentlig en skam for det smager faktisk godt.
Norsk øllebrød stod forøvrigt på programmet i 60ernes skolekøkken, - dog uden rom.


Portionen her er stor og kan efter behag reduceres.

NORSK ØLLEBRØD

2 spsk. hvedemel
1 pot øl (1 liter)
2 potter mælk ( 2 liter)
1 stykke hel kanel
sukker
evt. lidt rom

1 pot = 1 liter

Hvedemelet røres ud lidt efter lidt med øllet og heri kommes mælken. Tilsæt kanel og sukker efter smag og evt. en sjat rom. Gryden bringes til kogepunktet under piskning.

Servér norsk øllebrød med ristede rugbrødstern til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.