søndag

Restepie

Restepie, lavet af en rest kogt kød og en rest kogte kartofler fra dagen før er en gammel, dejlig måde at få et billigt og spændende måltid ud af rester. Kødet kan være svinekød, kalvekød, oksekød eller røget kød, alle kogte kødrester er brugbare.


RESTEPIE

1 rest kogt, hakket kød
løg, finthakket
salt
peber
kogte, revne kartofler
smeltet smør eller mgr.
knuste tvebakker eller rasp
smeltet smør

Rør det hakkede kød med det finthakkede løg. Smag til med salt og peber.

Riv de kogte kartofler på rivejernet og rør det smeltede smør i.

En form eller et ovnfast fad med høje sider smøres. Heri lægges lagvis og skiftevis kartoffelmasse og kødmasse. Slut med et lag kartofler. Strø de knuste tvebakker eller rasp over og tilsidst hældes smeltet smør over.

Bages ved 200 grader i 1 1/4 time i ovnen.

Vend pien ud på et fad.

Restepie serveres med skysauce og kogte rosenkål, vendt i smeltet smør. Anden kogt grøntsag kan også anvendes.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.