søndag

Mælkesuppe med æggeboller

Mælkesuppe med æggeboller og gerne en god sjat cognac i er såmænd både velsmagende og god at holde varmen ved. Opskriften på mælkesuppe med æggeboller er over 100 år og det taget i betragtning, kan den sagtens spises den dag i dag i det moderne køkken på en kødløs dag.


Portionen er til 10 personer, men kan reduceres.

MÆLKESUPPE MED ÆGGEBOLLER

4 stiftpiskede æggehvider
4 spsk. stødt melis
1 spsk. kartoffelmel
lidt malede mandler
3 1/2 pot mælk
4 æggeblommer
1 spsk. mel
1 lille spsk. sukker
lidt salt
cognac efter behag

1 pot = 1 liter

De stiftpiskede æggehvider blandes med melis, kartoffelmel og de malede mandler. Sæt mælken over i en gryde og bring den til kogepunktet. Når den koger, sættes æggehviderne på med en ske som boller og de koges med i nogle minutter. Bollerne vendes forsigtigt under kogningen. Fortsæt til alle boller er kogt.
Æggeblommerne røres med mel og sukker, der fortyndes med lidt af mælken. Pisk godt i suppen til den bliver jævn. Smag til med salt og cognac.

Servér mælkesuppe med æggeboller i en terrin og spis den med sukker og kanel på.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.