søndag

Maries Overraskelse

Maries overraskelse, lavet på kogt svineskank er en både spændende gammel ret og en særdeles velsmagende ret. Alene tanken, at man fandt på at bruge pandekager i en kødret fra tiden dengang, er overraskende. Det er selvfølgelig pandekager bagt uden sukker. (Madpandekager)

Svineskank er ikke det stykke kød, flest forbrugere går efter, men som her i denne gamle opskrift, er det faktisk muligt, at få noget fornuftigt ud af en billig svineskank.



MARIES OVERRASKELSE

1 kogt svineskink, hakket fint
finthakket løg
peber

1 spsk. mel
lidt mælk
3 æg
3 pægle mælk

stødte tvebakker eller rasp

6-8 tynde pandekager uden sukker

SKARP BRUN SAUCE

1 spsk. mel
mgr.
2 hakkede løg
1 laurbærblad
bouillon
salt
peber
sukker
1 tsk. sennep
lidt eddike

Brun melet i mgr. sammen med hakket løg og laurbærbladet. Spæd med bouillon til saucen har den rette konsistens.
Smag til med salt, peber, sukker, sennep og lidt eddike.

Kog 1 svineskank i letsaltet vand. Skanken skal være så mør, at kødet nemt kan pilles fra. Hak kødet fint og bland det med finthakket løg og lidt peber.
Bag pandekagerne helt tynde. Læg et lag hakket kød på hver og rul dem sammen. Sæt pandekagerne ved siden af hinanden i en velsmurt form med høje kanter.
Rør melet ud i mælken og pisk æggene i. Kom 3 pægle mælk i. Hæld massen over pandekagerne i formen (det skal stå rigeligt over).
Stød nogle tvebakker eller brug rasp, som drysses over. Der anbringes små smørklatter hist og her.

Bages i ovnen ved ca. 180 grader i 1 time.

Maries overraskelse spises med stuvede bønner, stuvede rosenkål, grønærter eller kogte kartofler og skarp sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.