søndag

Gratinrand

Gratinrand, serveret på gammeldags facon med rørt smør til er dejlig, både til frokost og middag. Hvis gratinrand skal gøre det ud for et varmt måltid, er det nødvendig med rigeligt tilbehør i form af gode, kogte grøntsager og evt. nogle skiver kød. Røget kød som skinke og hamburgerryg er særdeles velegnet hertil.


GRATINRAND

125 g mgr.
125 g mel
2 1/2 dl kogende vand
6 æggeblommer
6 stiftpiskede æggehvider
salt
peber
skiver af kogte gulerødder

friske, grønne ærter eller anden grøntsag

Mgr. og mel bages sammen og spædes op med vandet. Afkøles. Rør nu æggeblommerne i og smag til med salt og peber. Vend de stiftpiskede æggehvider i.
Pensl en randform tykt med blødgjort smør og dekorer formen rundt med skiver af kogte gulerødder (helt tæt). Fyld gratindejen i formen og læg et velsmurt stykke papir over. Koges i vandbad i ca. 30 minutter.

Gratinen vendes ud af formen på et fad. Der anbringes friske grønne ærter eller anden grøntsag i midten af randen.

Servér gratinrand med rørt smør, kogte grøntsager og evt. skiver af røget kød til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.