Tyske klumper, kogt i letsaltet vand og serveret med saftsauce til.
Denne over 100 år gamle opskrift er fin, hvis man står med en rest kogte kartofler fra dagen i forvejen og så er den et anderledes supplement til brasede kartofler og biksemad, - to ting, der ofte tyes til af restekartofler.
Løg og flæsk, sammen med kartofler og den søde saftsauce klæder faktisk hinanden og så er det en sjov ting. Vi spiser jo også sødt syltetøj til kødretter.
Skal jeg endelig sige noget, kan kardemomme godt undlades, men igen er det et spørgsmål om smag og behag.
TYSKE KLUMPER
1 stor tallerken kogte, revne kartofler
5-6 skiver spæk i bittesmå firkanter
1 lille meget finthakket løg
sukker
salt
kardemomme
3-4 æg
lidt hvedemel
evt. lidt mælk
kogende, letsaltet vand
Steg flæsk og løg godt i gryden og bland det sammen med det afsmeltede fedt i de revne kartofler. Smag til med salt, sukker og evvt. kardemomme. Tilsæt æg og lidt hvedemel og rør til en fast dej. Hvis kartoflerne er for tørre til at modtage melet, tilsæt lidt mælk.
Store boller sættes på kogende vand med salt og koges stille.
Servér tyske klumper med saftsauce til.
VELBEKOMME
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.