Sveskepandekage er en god dessert eller en god følgesvend til en lille glad kop kaffe.
SVESKEPANDEKAGE
1 stor tallerken revet franskbrød
mælk, der dækker
lidt salt
sukker
evt. lidt stødt kardemomme
4 æggeblommer
4 stiftpiskede æggehvider
1 spsk. hvedemel
smør
svesker
Blød franskbrødet op i mælk og smag til med lidt salt, sukker og evt. kardemomme. Rør æggeblommerne og melet i. Tilsæt tilsidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider.
Kog en passende mængde svesker møre og fjern stenene. Skær sveskerne i stykker. Anbring halvdelen af dejen på panden i brusende smør. Når dejen begynder at stivne, bredes sveskerne over i et lag. Læg resten af dejen over. Bag til pandekagen er halvfærdig og brun i bunden og vend den så med et stort låg og bag færdig på den anden side.
Lad sveskepandekagen glide over på et fad og servér den straks med strøsukker på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.