lørdag

Sveskepandekage

Sveskepandekage med sukker på er en gammel spareret, der er god at bruge en rest daggammelt, halvtørt franskbrød på og samtidig få noget lækkert ud af anstrengelserne, men det skal man ikke lade sig snyde af . . . . . den smager fantastisk. Om man vælger smag af kardemomme eller ej i sin sveskepandekage, beror på smag og behag.

Sveskepandekage er en god dessert eller en god følgesvend til en lille glad kop kaffe.


SVESKEPANDEKAGE

1 stor tallerken revet franskbrød
mælk, der dækker
lidt salt
sukker
evt. lidt stødt kardemomme
4 æggeblommer
4 stiftpiskede æggehvider
1 spsk. hvedemel
smør

svesker

Blød franskbrødet op i mælk og smag til med lidt salt, sukker og evt. kardemomme. Rør æggeblommerne og melet i. Tilsæt tilsidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider.

Kog en passende mængde svesker møre og fjern stenene. Skær sveskerne i stykker. Anbring halvdelen af dejen på panden i brusende smør. Når dejen begynder at stivne, bredes sveskerne over i et lag. Læg resten af dejen over. Bag til pandekagen er halvfærdig og brun i bunden og vend den så med et stort låg og bag færdig på den anden side.

Lad sveskepandekagen glide over på et fad og servér den straks med strøsukker på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.