Oprindelig var knæpkager er småkagetype, der blev bagt i den store ovn efter rugbrødsbagningen.
KNÆPKAGER (originalopskrift)
200 g rugmel
200 g hvedemel
300 g sukker
200 g bygmel
300 g fedt
2 dl fløde
Fedtstoffet smeltes og heri varmes fløde, mel og sukker. Alt hældes i et fad og æltes godt. Når dejen er koldt og gennemæltet, udrulles den tyndt og skæres i store aflange kager, som smøres med æg og lidt vand. Prikkes med gaffel.
Bages ved 200 grader i 10 minutter.
KNÆPKAGER (nyere opskrift)
500 g hvedemel
2 1/2 dl fløde
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. stødt kardemomme
400 g smør
125 g sukker
1 reven citronskal
1 æggeblomme
Ingredienserne æltes godt sammen og skæres i aflange stykker (ca. 8x4 cm). Kan evt. dekoreres. Smøres med æggeblomme.
Bages ved 200 grader i 10 minutter.
Kilde : Inge Adriansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.